Pokud často a rádi zavařujete, vybírejte z naši nabídky koření do ovocných či zeleninových zavařenin.
Koření badyán, pocházející původně z Číny, má podobné aroma jako anýz. Badyán je hojně využíván především při přípravě sladkých pokrmů, např. perníků, štrůdlů i kompotů či svařeného…
Jsou to listy vavřínu stále zeleného keře. I sušené listy by měly mít pěkně zelenou barvu. Dávejte ho do každé marinády na maso, do nálevů na zeleninu a na houby, do hovězí polévky, do omáček a na…
Bílá hořčice (hořčičné semínko) se používá ke kořenění nakládaných okurek, hub a zelenin v kyselém nálevu. Neměla by ovšem chybět v žádné marinádě a je také součástí mnoha kořenících směsí na masa…
Oblíbené koření, které je specifické svou vůní a chutí. Využití má například při pečení moučníků, k přípravě omáček nebo do svařeného vína, punče, sirupů či zavařenin. Někdo používá hřebíček k…
Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody. Lze ji plně nahradit za obyčejnou kuchyňskou sůl. Mořská sůl obsahuje řadu stopových prvků (jód, brom, draslík, sodík), které jsou pro naše tělo…
Kopr je často užívaná bylina, kterou lze pěstovat na zahrádkách. Používá se především jako dochucovadlo k rybám. Hodí se také velice dobře ke skopovému, zvěřině nebo drůbeži. Přidává se do masa se…
Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Je součástí mnoha směsí jako například Country koření, Adžika, Kari, aj. Používá se i k…
Koriandr mletý je pouze drcená varianta koriandru celého. Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Je součástí mnoha směsí jako…
Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu…
Pažitka se používá ve všech evropských kuchyních, dále čínské, indické, ale i severoamerické. Najemno nakrájena pažitka vylepší nejen chuť, ale i vzhled všech druhů salátů, vaječných jídel,…
Barevný pepř je směs zeleného pepře, bílého pepře, černého a růžového. Pepř je jedním z nejrozšířenějších koření světa. Vyniká svou vůní a ostrou chutí. Výborný je především nadrcený. Pepř celý…
Pepř je jeden z nejznámějších a nejrozšířenějších koření světa. Má ostřešjí chuť a jemnější vůni než pepř černý. Používá se také jako součást různých kořenících směsí. Hodí se na dochucení…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozrálém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel. Pepř celý doporučujeme…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozralém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel.
Pepř červený (růžový) není pravým pepřem, ale původem je z brazilského pepřovníku. Chuť tohoto druhu pepře je nasládlá, jemně pikantní a aromatická.
Saturejka je výborné koření do všech druhů jídel. Má peprnou chuť a někdy se používá místo pepře. Vhodné do všech pokrmů jídel. Má příjemnou, mírně štiplavou, kořenitou vůni, která připomíná…
Skořice se používá se ve sladké i slané kuchyni. Indická, čínská i arabská kuchyně se bez ní neobejde. U nás se využívá do kompotů, svařeného vína, sladkých jídel, atd. Zajímavou chuť získáte,…
Skořice se používá se ve sladké i slané kuchyni. U nás se využívá do kompotů, svařeného vína, ale můžete také přidat do okurek (zavařovacích). Zajímavou chuť získáte, když přidáte do kávy.…
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |