Směs výtečného koření nabízející široké využití. Univerzální suroviny, z kterých je Aztécký poklad vyroben Vám ochutí téměř jakýkoliv druh jídla.
Směs koření bez glutamanu, vhodné na pečení i grilování všech druhů mas a zeleniny. Vhodné pro děti od 6ti let..
Bílý pepř pochází z Indie. Jedná se o stejný produkt jako všem známý pepř černý, ale získává se jinou technologií. Sklízí se až v době, kdy jsou bobule zcela zralé. Zrna se namáčejí do vody, aby…
Jsou to listy vavřínu stále zeleného keře. I sušené listy by měly mít pěkně zelenou barvu. Dávejte ho do každé marinády na maso, do nálevů na zeleninu a na houby, do hovězí polévky, do omáček a na…
Bobkový list je kořením do polévek, omáček a pokrmů z jednoho hrnce. Přidává se při pečení nebo dušení, k rybám, masu i k drůbeži. Využívá se také při přípravě paštik z drůbežích a vepřových jater…
Výborný pomocník v kuchyni, který je stále po ruce. Nemusíte ho loupat ani drtit. Sušený česnek je nakrájený na plátky a nachystaný tak přímo k použití. Přitom si zachovává svou původní vůni…
Česneková pasta je složena pouze z čerstvého česneku a max. 10% soli. Tato pasta je velice dobrým pomocníkem při přípravě mnoha pokrmů. Přidává se do polévek, omáček, na nakládání mas, do…
Chilli papričky jsou vhodné především pro milovníky pikantních jídel. Stačí pár zrnek a jídlo dostane nádech pekelné kuchyně. Vhodné do omáček, gulášů, k zavařování, využití nachází především k…
Chilli papričky patří do skupiny pikantního koření (kořenících směsí). Doporučujeme je užívat do omáček, gulášů, k zavařování, využití především k přípravě mexických a indických pokrmů. …
Aromatická kořenící směs chlebové koření pro dochucení Vašeho domácího pečiva. Vhodné jak pro přípravu v běžné troubě, tak v domácí pekárně. Dodá pečivu aroma a jeho chuť a vůně Vás bude každé…
Sušená cibule je výborným pomocníkem v kuchyni. Při přípravě jídel nemusíte utírat slzy a přitom Vaše jídlo provoní stejně kvalitně, jako kdyby byla čerstvá. Zachovává si vůni a sílu svého aroma.…
Směs k přípravě steaků, zvěřiny a především ryb, vhodné i k dochucení zeleninových salátů. Dodává pokrmům peprno-kyselou chuť. Největší využití však nachází hlavně na steacích z mořských ryb.
Dětská vega je směs sušené zeleniny, která své uplatnění najde nejen v polévkách. Tato kořenící směs je ideální na dochucení jídel. Zkuste ji přidat například do pomazánek, salátů,…
Tato kořenící směs je vhodná do mletých masových směsí. Přidávejte například do karbenátků, sekané nebo zeleninové kaše. Své využití však nalézá také v polévkách, především v bramborových,…
Tato směs grilovacího koření má v kuchyni široké využití. Je vhodná jak na drůbež, vepřové a rybí maso, tak také k pečení, grilování nebo k přípravě marinád. Můžete přidat i do rizota, sekané,…
Houbové koření vyniká především svým aroma. Přidává se do houbových pokrmů, ale je vhodná také do polévek (bramborová, květáková atd.), do omáček, na maso i na zvěřinu.
Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody. Lze ji plně nahradit za obyčejnou kuchyňskou sůl. Mořská sůl obsahuje řadu stopových prvků (jód, brom, draslík, sodík), které jsou pro naše tělo…
Neboli jalovčinky jsou vhodné hlavně do těžších pokrmů. Jeho bohaté pryskyřičné aroma se výborně hodí na zvěřinu, masa na divoko, na skopové, do marinád, do gulášů, ale zkuste i do kysaného zelí…
Máte rádi domácí klobásky? Tento kořenící přípravek Vám s výrobou a dochucením pomůže. Návod k použití: 10g směsi/1kg. Můžete použít také do sekané nebo karbanátků.
Jedná se o jedno z nejpoužívanějších evropských koření. Kmín se používá do polévek, omáček, pod maso a na pečená masa. Dále také do pečiva, při vaření brambor a zelí, do pomazánek, ke konzervaci,…
Ti z Vás, kteří neholdují výrazné chuti kmínu a překáží jim v jídle, existuje mletá varianta kmínu. Jedná se o jedno z nejpoužívanějších evropských koření. Kmín se používá do polévek, omáček, pod…
Kmín římský je daleko aromatičtější než kmín, na který jsme v české kuchyni zvyklí. Používá se především v indonéské kuchyni a je stavebním kamenem koření kari. Chcete se dozvědět více o kmínu…
Kopr je často užívaná bylina, kterou lze pěstovat na zahrádkách. Používá se především jako dochucovadlo k rybám. Hodí se také velice dobře ke skopovému, zvěřině nebo drůbeži. Přidává se do masa se…
Pikantní směs Maďarské koření jistě potěší každého milovníka ostrých jídel. Hodí se k přípravě či dochucování všech druhů gulášů. Dobře dochutí i dršťkovou polévku, kuře na paprice nebo hovězí…
Koření majoránka je směs listů a květů této bylinky. Používá se hlavně do paštik, luštěninových pokrmů, polévek, na dušení, do uzenin, nechybí ani v karbanátcích a dobře chutná i s hovězím.
Medvědí česnek je bylina rostoucí ve volné přírodě. Můžeme jej použít jako léčivou bylinu, ale i jako koření do zeleninových a těstovinových salátů, polévek, omáček, k masu a do pomazánek.…
Směs koření Medvědí gril se používá na pečení, grilování, minutky, dušení, ryby, kuřecí maso nebo zeleninu. Je velice chutná a dodá jídlu výraznou chuť a aroma.
Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu…
Paprika sladká je základ mnoha obecných jídel. Přidává se téměř do všech masitých pokrmů, jako základ některých omáček, do studené kuchyně, na dobarvení jídel.
Paprika uzená sladká je dobrou přísadou k dochucení a dobarvení jídel, do omáček, uzenin, sýrů, polévek. Svou vůní dodá jídlům nádech uzení.
Pažitka se používá ve všech evropských kuchyních, dále čínské, indické, ale i severoamerické. Najemno nakrájena pažitka vylepší nejen chuť, ale i vzhled všech druhů salátů, vaječných jídel,…
Barevný pepř je směs zeleného pepře, bílého pepře, černého a růžového. Pepř je jedním z nejrozšířenějších koření světa. Vyniká svou vůní a ostrou chutí. Výborný je především nadrcený. Pepř celý…
Pepř je jeden z nejznámějších a nejrozšířenějších koření světa. Má ostřešjí chuť a jemnější vůni než pepř černý. Používá se také jako součást různých kořenících směsí. Hodí se na dochucení…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozralém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel.
Pepř červený (růžový) není pravým pepřem, ale původem je z brazilského pepřovníku. Chuť tohoto druhu pepře je nasládlá, jemně pikantní a aromatická.
Zelený pepř jsou vlastně bobule pepřovníku, které jsou sklízeny ještě nedozrálá. Zelený pepř je hodně aromatický a hodí se například do paštik, zeleniny, masových směsí a pokrmů.
Čistá jemná směs voňavého koření bez kypřidel a přídavných látek. Složení kořenící směsi provoní nejen Váš pokrm, ale také byt. Kromě klasického perníku ho lze použít také do vánoček a mazanců, do…
Sušenou petržel lze přidat téměř do všech pokrmů, do polévek, omáček, nádivek, na masa, do salátů, k ozdobení chlebíčků, na vařené brambory a rýži. Má velice široké využití a navíc Vaše jídlo…
Koření na rožnění, letní barbecue, ale i dušenou zeleninu. Kořenící směs s bazalkou a šalvějí na italský způsob. Používá se na pečení, minutky a dušení mas, ryb i zeleniny. Velice chutný je s ní i…
Kořenící směs, která Vám dochutí nejen svíčkovou omáčku, ale i jiné pokrmy. Hodí se také na hovězí maso, na králíka nebo na zvěřinu.
Směs koření skládající se ze sušené zeleniny, žampionů a hlívy ústřičné (hlíva je jediná léčivá houba u nás). Použijte ji všude, kde máte rádi vůni hub: do omáček, do bramboračky, pod maso,…
Směs koření určená hlavně k přípravě zabíjačkových specialit. Výborně se však uplatní i ve vegetariánské kuchyni k přípravě kroupového, žemlového nebo bramborového prátu. Přidejte i do mletých mas…
Směs koření bez soli téměř do všech jídel – do polévek, omáček, na masa, do salátů a pomazánek.
S touto kořenící směsí bude Vaše kuře opravdu zlatavé barvy, bude mít křupavou kůrčičku a pečeně nebude nikdy vysušená. Ale není to směs určená pouze na kuřecí maso: dejte na vepřovou pečeni a…
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |