Koření a kořenící směsi, které použijte při přípravě těstovinového salátu, špaget nebo jiných testovinovýchj jídel.
Originální jemně pikantní kořenící směs, vhodná při marinování, grilování, rožnění nebo pečení všech druhů mas. Výtečně chutná také v dušené nebo v grilované zelenině, do brambor i do…
Směs výtečného koření nabízející široké využití. Univerzální suroviny, z kterých je Aztécký poklad vyroben Vám ochutí téměř jakýkoliv druh jídla.
Vynikající směs na nakládání masa před grilováním, přípravu na rožni nebo pečení. Hodí se na všechny druhy masa, zvěřinu, ryby i zeleninu. Můžete přidat i do domácích klobás či gulášů.
V současné době jedna z nejpoužívanějších bylinek, vyniká svou nádhernou vůní a dá všem jídlům specifické aroma. Používejte ji do rajčatových pokrmů, na těstoviny, na pizzu, do fazolí, zeleniny,…
Bílý pepř pochází z Indie. Jedná se o stejný produkt jako všem známý pepř černý, ale získává se jinou technologií. Sklízí se až v době, kdy jsou bobule zcela zralé. Zrna se namáčejí do vody, aby…
Jsou to listy vavřínu stále zeleného keře. I sušené listy by měly mít pěkně zelenou barvu. Dávejte ho do každé marinády na maso, do nálevů na zeleninu a na houby, do hovězí polévky, do omáček a na…
Bobkový list je kořením do polévek, omáček a pokrmů z jednoho hrnce. Přidává se při pečení nebo dušení, k rybám, masu i k drůbeži. Využívá se také při přípravě paštik z drůbežích a vepřových jater…
Neostrá směs na špagety, těstovinové saláty či pizzu. Boloňské koření je vhodné také jako přísada do mletých mas i na steaky.
Koření s bazalkou, rozmarýnou a česnekem. Tato kořenící směs má široké využití jak v teplé tak i ve studené kuchyni. Vmíchejte ji do másla nebo do lehčího tuku a máte rychlou pomazánku, můžete…
Výborný pomocník v kuchyni, který je stále po ruce. Nemusíte ho loupat ani drtit. Sušený česnek je nakrájený na plátky a nachystaný tak přímo k použití. Přitom si zachovává svou původní vůni…
Česneková pasta je složena pouze z čerstvého česneku a max. 10% soli. Tato pasta je velice dobrým pomocníkem při přípravě mnoha pokrmů. Přidává se do polévek, omáček, na nakládání mas, do…
Chilli papričky jsou vhodné především pro milovníky pikantních jídel. Stačí pár zrnek a jídlo dostane nádech pekelné kuchyně. Vhodné do omáček, gulášů, k zavařování, využití nachází především k…
Sušená cibule je výborným pomocníkem v kuchyni. Při přípravě jídel nemusíte utírat slzy a přitom Vaše jídlo provoní stejně kvalitně, jako kdyby byla čerstvá. Zachovává si vůni a sílu svého aroma.…
Originální sladkokyselá směs na čínu se skořicí a badyánem vhodná nejen na čínské speciality. Je specifická pro svou vůní a hodí se na krůtí, kuřecí nebo králičí maso. Vynikne také na hovězím.…
Směs k přípravě steaků, zvěřiny a především ryb, vhodné i k dochucení zeleninových salátů. Dodává pokrmům peprno-kyselou chuť. Největší využití však nachází hlavně na steacích z mořských ryb.
Velmi intenzivně vonící kořenící směs Čubrica se díky svému složení používá všude tam, kde používáte saturejku nebo majoránku. Oblíbená je především v balkánské kuchyni, ale své uplatnění našla už…
Dětská vega je směs sušené zeleniny, která své uplatnění najde nejen v polévkách. Tato kořenící směs je ideální na dochucení jídel. Zkuste ji přidat například do pomazánek, salátů,…
Tato směs grilovacího koření má v kuchyni široké využití. Je vhodná jak na drůbež, vepřové a rybí maso, tak také k pečení, grilování nebo k přípravě marinád. Můžete přidat i do rizota, sekané,…
Houbové koření vyniká především svým aroma. Přidává se do houbových pokrmů, ale je vhodná také do polévek (bramborová, květáková atd.), do omáček, na maso i na zvěřinu.
Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody. Lze ji plně nahradit za obyčejnou kuchyňskou sůl. Mořská sůl obsahuje řadu stopových prvků (jód, brom, draslík, sodík), které jsou pro naše tělo…
Kari je směs 25 druhů koření. Žlutou barvu má díky kurkumě, která se přidává i samostatně do většiny indických jídel. Má sladkou až štiplavou chuť, a její množství byste rozhodně neměli přehánět. …
Kopr je často užívaná bylina, kterou lze pěstovat na zahrádkách. Používá se především jako dochucovadlo k rybám. Hodí se také velice dobře ke skopovému, zvěřině nebo drůbeži. Přidává se do masa se…
Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…
Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…
Směs koření s římským kmínem, česnekem a rozmarýnou, která velmi dobře ochutí nejen králičí maso a masa skopová, ale je výborná i na zvěřině či vepřovém. Masa můžete do směsi naložit nebo jen tak…
Koření majoránka je směs listů a květů této bylinky. Používá se hlavně do paštik, luštěninových pokrmů, polévek, na dušení, do uzenin, nechybí ani v karbanátcích a dobře chutná i s hovězím.
Najemno nakrájené lístky máty jsou vynikající k novým bramborám s máslem, zelenému hrášku a k rajčatům. Máta se hodí k některým vaječným pokrmům, do omáček, nádivek, k jehněčímu na roštu. Přidává…
Medvědí česnek je bylina rostoucí ve volné přírodě. Můžeme jej použít jako léčivou bylinu, ale i jako koření do zeleninových a těstovinových salátů, polévek, omáček, k masu a do pomazánek.…
Směs koření Medvědí gril se používá na pečení, grilování, minutky, dušení, ryby, kuřecí maso nebo zeleninu. Je velice chutná a dodá jídlu výraznou chuť a aroma.
Muškátový ořech má specifickou aromatickou vůni, ostřejší, kořeněnější a výraznější než muškátový květ. Oříškem aromatizujte například nápoje (koktejly, zeleninové šťávy, mléčné nápoje, punč,…
Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu…
Tato bylinka je hojně využívána v italské kuchyni, např. pizzu si bez ní nedokážeme představit. Dávejte ji všude tam kam byste dali majoránku, ale i na těstoviny, zeleninové saláty, sýry,…
Paella je pikantní kořenící směs s kurkumou, česnekem, bílým pepřem a rozmarýnou. Paella je daleko jemnější než kari a také méně slaná. Pod slovem Paella si mnozí z Vás předtsvaí španělskou…
Paprika uzená sladká je dobrou přísadou k dochucení a dobarvení jídel, do omáček, uzenin, sýrů, polévek. Svou vůní dodá jídlům nádech uzení.
Pažitka se používá ve všech evropských kuchyních, dále čínské, indické, ale i severoamerické. Najemno nakrájena pažitka vylepší nejen chuť, ale i vzhled všech druhů salátů, vaječných jídel,…
Barevný pepř je směs zeleného pepře, bílého pepře, černého a růžového. Pepř je jedním z nejrozšířenějších koření světa. Vyniká svou vůní a ostrou chutí. Výborný je především nadrcený. Pepř celý…
Pepř je jeden z nejznámějších a nejrozšířenějších koření světa. Má ostřešjí chuť a jemnější vůni než pepř černý. Používá se také jako součást různých kořenících směsí. Hodí se na dochucení…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozrálém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel. Pepř celý doporučujeme…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozralém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel.
Pepř červený (růžový) není pravým pepřem, ale původem je z brazilského pepřovníku. Chuť tohoto druhu pepře je nasládlá, jemně pikantní a aromatická.
Kayenský neboli Kajenský pepř jsou mleté chilli papričky. Jedná se o jedno z nejostřejších koření z naší nabídky koření. Kayenský (kajenský) pepř se doporučuje používat místo klasického pepře, je…
Zelený pepř jsou vlastně bobule pepřovníku, které jsou sklízeny ještě nedozrálá. Zelený pepř je hodně aromatický a hodí se například do paštik, zeleniny, masových směsí a pokrmů.
Sušenou petržel lze přidat téměř do všech pokrmů, do polévek, omáček, nádivek, na masa, do salátů, k ozdobení chlebíčků, na vařené brambory a rýži. Má velice široké využití a navíc Vaše jídlo…
Směs bylinek podle francouzské Provence, která se hojně využívá ve francouzské kuchyni ke kořenění všech druhů mas (skopové, jehněčí, kuřecí, ale i vepřové). Vynikající je při pečení přidat česnek…
Velmi aromatické koření s intenzívní vůní. Kořeňte jím pečená i dušená masa, zvěřinu, ryby, mořské plody, minutky a také zeleninu (rajčata, cukety, lilky) pokud ji tepelně upravujete. Rozmarýn…
Koření na rožnění, letní barbecue, ale i dušenou zeleninu. Kořenící směs s bazalkou a šalvějí na italský způsob. Používá se na pečení, minutky a dušení mas, ryb i zeleniny. Velice chutný je s ní i…
Saturejka je výborné koření do všech druhů jídel. Má peprnou chuť a někdy se používá místo pepře. Vhodné do všech pokrmů jídel. Má příjemnou, mírně štiplavou, kořenitou vůni, která připomíná…
Tymián je bylinka, která je vhodná do sekaných mas, ke zvěřině, do svíčkové a rajské omáčky, k játrům, k rybě,do paštik i do uzenin, na vepřová a skopová masa a také na sýry.
Polévkové koření se sušenou zeleninou a solí, které má v kuchyni široké využití. Používá se nejenom do polévek a omáček, ale ochutí dobře i kapustu, špenát, využijete ji také ve studené kuchyni do…
Směs koření skládající se ze sušené zeleniny, žampionů a hlívy ústřičné (hlíva je jediná léčivá houba u nás). Použijte ji všude, kde máte rádi vůni hub: do omáček, do bramboračky, pod maso,…
Směs koření bez soli téměř do všech jídel – do polévek, omáček, na masa, do salátů a pomazánek.
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |