Gulášové směsi a koření, vhodné k přípravě všech druhů gulášů.
Vynikající směs na nakládání masa před grilováním, přípravu na rožni nebo pečení. Hodí se na všechny druhy masa, zvěřinu, ryby i zeleninu. Můžete přidat i do domácích klobás či gulášů.
Bílý pepř pochází z Indie. Jedná se o stejný produkt jako všem známý pepř černý, ale získává se jinou technologií. Sklízí se až v době, kdy jsou bobule zcela zralé. Zrna se namáčejí do vody, aby…
Jsou to listy vavřínu stále zeleného keře. I sušené listy by měly mít pěkně zelenou barvu. Dávejte ho do každé marinády na maso, do nálevů na zeleninu a na houby, do hovězí polévky, do omáček a na…
Bobkový list je kořením do polévek, omáček a pokrmů z jednoho hrnce. Přidává se při pečení nebo dušení, k rybám, masu i k drůbeži. Využívá se také při přípravě paštik z drůbežích a vepřových jater…
Neostrá směs na špagety, těstovinové saláty či pizzu. Boloňské koření je vhodné také jako přísada do mletých mas i na steaky.
Výborný pomocník v kuchyni, který je stále po ruce. Nemusíte ho loupat ani drtit. Sušený česnek je nakrájený na plátky a nachystaný tak přímo k použití. Přitom si zachovává svou původní vůni…
Česneková pasta je složena pouze z čerstvého česneku a max. 10% soli. Tato pasta je velice dobrým pomocníkem při přípravě mnoha pokrmů. Přidává se do polévek, omáček, na nakládání mas, do…
Chilli papričky jsou vhodné především pro milovníky pikantních jídel. Stačí pár zrnek a jídlo dostane nádech pekelné kuchyně. Vhodné do omáček, gulášů, k zavařování, využití nachází především k…
Chilli papričky patří do skupiny pikantního koření (kořenících směsí). Doporučujeme je užívat do omáček, gulášů, k zavařování, využití především k přípravě mexických a indických pokrmů. …
Sušená cibule je výborným pomocníkem v kuchyni. Při přípravě jídel nemusíte utírat slzy a přitom Vaše jídlo provoní stejně kvalitně, jako kdyby byla čerstvá. Zachovává si vůni a sílu svého aroma.…
Velmi intenzivně vonící kořenící směs Čubrica se díky svému složení používá všude tam, kde používáte saturejku nebo majoránku. Oblíbená je především v balkánské kuchyni, ale své uplatnění našla už…
Dětská vega je směs sušené zeleniny, která své uplatnění najde nejen v polévkách. Tato kořenící směs je ideální na dochucení jídel. Zkuste ji přidat například do pomazánek, salátů,…
Tato kořenící směs je vhodná do mletých masových směsí. Přidávejte například do karbenátků, sekané nebo zeleninové kaše. Své využití však nalézá také v polévkách, především v bramborových,…
Už jen název Drákulova smrt vypovídá o chuti této velmi ostré směsi koření. Použijte ji například k dochucení omáček, gulášů, mas a jiných pokrmů, které máte rádi ostré.
Pikantní směs k přípravě či dochucování všech druhů gulášů. Dobře dochutí i držkovou polévku, kuře na paprice nebo hovězí plátky.
Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody. Lze ji plně nahradit za obyčejnou kuchyňskou sůl. Mořská sůl obsahuje řadu stopových prvků (jód, brom, draslík, sodík), které jsou pro naše tělo…
Příjemně ostrá kořenící směs maďarského původu k pečení rožnění a grilování všech druhů mas ryb i zeleniny. Je výborná i také na zvěřině, domácích klobáskách nebo v sekané.
Neboli jalovčinky jsou vhodné hlavně do těžších pokrmů. Jeho bohaté pryskyřičné aroma se výborně hodí na zvěřinu, masa na divoko, na skopové, do marinád, do gulášů, ale zkuste i do kysaného zelí…
Ti z Vás, kteří neholdují výrazné chuti kmínu a překáží jim v jídle, existuje mletá varianta kmínu. Jedná se o jedno z nejpoužívanějších evropských koření. Kmín se používá do polévek, omáček, pod…
Kmín římský je daleko aromatičtější než kmín, na který jsme v české kuchyni zvyklí. Používá se především v indonéské kuchyni a je stavebním kamenem koření kari. Chcete se dozvědět více o kmínu…
Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…
Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…
Pikantní směs Maďarské koření jistě potěší každého milovníka ostrých jídel. Hodí se k přípravě či dochucování všech druhů gulášů. Dobře dochutí i dršťkovou polévku, kuře na paprice nebo hovězí…
Koření majoránka je směs listů a květů této bylinky. Používá se hlavně do paštik, luštěninových pokrmů, polévek, na dušení, do uzenin, nechybí ani v karbanátcích a dobře chutná i s hovězím.
Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu…
Tato bylinka je hojně využívána v italské kuchyni, např. pizzu si bez ní nedokážeme představit. Dávejte ji všude tam kam byste dali majoránku, ale i na těstoviny, zeleninové saláty, sýry,…
Paprika uzená sladká je dobrou přísadou k dochucení a dobarvení jídel, do omáček, uzenin, sýrů, polévek. Svou vůní dodá jídlům nádech uzení.
Pažitka se používá ve všech evropských kuchyních, dále čínské, indické, ale i severoamerické. Najemno nakrájena pažitka vylepší nejen chuť, ale i vzhled všech druhů salátů, vaječných jídel,…
Barevný pepř je směs zeleného pepře, bílého pepře, černého a růžového. Pepř je jedním z nejrozšířenějších koření světa. Vyniká svou vůní a ostrou chutí. Výborný je především nadrcený. Pepř celý…
Pepř je jeden z nejznámějších a nejrozšířenějších koření světa. Má ostřešjí chuť a jemnější vůni než pepř černý. Používá se také jako součást různých kořenících směsí. Hodí se na dochucení…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozrálém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel. Pepř celý doporučujeme…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozralém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel.
Pepř červený (růžový) není pravým pepřem, ale původem je z brazilského pepřovníku. Chuť tohoto druhu pepře je nasládlá, jemně pikantní a aromatická.
Kayenský neboli Kajenský pepř jsou mleté chilli papričky. Jedná se o jedno z nejostřejších koření z naší nabídky koření. Kayenský (kajenský) pepř se doporučuje používat místo klasického pepře, je…
Sušenou petržel lze přidat téměř do všech pokrmů, do polévek, omáček, nádivek, na masa, do salátů, k ozdobení chlebíčků, na vařené brambory a rýži. Má velice široké využití a navíc Vaše jídlo…
Saturejka je výborné koření do všech druhů jídel. Má peprnou chuť a někdy se používá místo pepře. Vhodné do všech pokrmů jídel. Má příjemnou, mírně štiplavou, kořenitou vůni, která připomíná…
Tymián je bylinka, která je vhodná do sekaných mas, ke zvěřině, do svíčkové a rajské omáčky, k játrům, k rybě,do paštik i do uzenin, na vepřová a skopová masa a také na sýry.
Polévkové koření se sušenou zeleninou a solí, které má v kuchyni široké využití. Používá se nejenom do polévek a omáček, ale ochutí dobře i kapustu, špenát, využijete ji také ve studené kuchyni do…
Směs koření skládající se ze sušené zeleniny, žampionů a hlívy ústřičné (hlíva je jediná léčivá houba u nás). Použijte ji všude, kde máte rádi vůni hub: do omáček, do bramboračky, pod maso,…
Směs koření bez soli téměř do všech jídel – do polévek, omáček, na masa, do salátů a pomazánek.
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |