Koření či kořenící směsi, které svou chutí vynikají v pokrmech z ryb. Některé druhy koření nejsou určeny pouze pro tyto účely, ale použitím na Váš pokrm dodají rybám dokonalou chuť. Typickou a doporučovanou směsí na ryby je směs koření Na Ryby.
Směs koření bez glutamanu, vhodné na pečení i grilování všech druhů mas a zeleniny. Vhodné pro děti od 6ti let..
Vynikající směs na nakládání masa před grilováním, přípravu na rožni nebo pečení. Hodí se na všechny druhy masa, zvěřinu, ryby i zeleninu. Můžete přidat i do domácích klobás či gulášů.
V současné době jedna z nejpoužívanějších bylinek, vyniká svou nádhernou vůní a dá všem jídlům specifické aroma. Používejte ji do rajčatových pokrmů, na těstoviny, na pizzu, do fazolí, zeleniny,…
Bílý pepř pochází z Indie. Jedná se o stejný produkt jako všem známý pepř černý, ale získává se jinou technologií. Sklízí se až v době, kdy jsou bobule zcela zralé. Zrna se namáčejí do vody, aby…
Koření s bazalkou, rozmarýnou a česnekem. Tato kořenící směs má široké využití jak v teplé tak i ve studené kuchyni. Vmíchejte ji do másla nebo do lehčího tuku a máte rychlou pomazánku, můžete…
Výborný pomocník v kuchyni, který je stále po ruce. Nemusíte ho loupat ani drtit. Sušený česnek je nakrájený na plátky a nachystaný tak přímo k použití. Přitom si zachovává svou původní vůni…
Česneková pasta je složena pouze z čerstvého česneku a max. 10% soli. Tato pasta je velice dobrým pomocníkem při přípravě mnoha pokrmů. Přidává se do polévek, omáček, na nakládání mas, do…
Citronela řezaná je známá jako citronová tráva. Používá se jako čaj, má uklidňující účinky a je vhodná proti nadýmání. Dále se používá do kari pokrmů, polévek, na ryby, vepřové a drůbeží maso.…
Směs k přípravě steaků, zvěřiny a především ryb, vhodné i k dochucení zeleninových salátů. Dodává pokrmům peprno-kyselou chuť. Největší využití však nachází hlavně na steacích z mořských ryb.
Dětská vega je směs sušené zeleniny, která své uplatnění najde nejen v polévkách. Tato kořenící směs je ideální na dochucení jídel. Zkuste ji přidat například do pomazánek, salátů,…
Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody. Lze ji plně nahradit za obyčejnou kuchyňskou sůl. Mořská sůl obsahuje řadu stopových prvků (jód, brom, draslík, sodík), které jsou pro naše tělo…
Kari je směs 25 druhů koření. Žlutou barvu má díky kurkumě, která se přidává i samostatně do většiny indických jídel. Má sladkou až štiplavou chuť, a její množství byste rozhodně neměli přehánět. …
Jedná se o jedno z nejpoužívanějších evropských koření. Kmín se používá do polévek, omáček, pod maso a na pečená masa. Dále také do pečiva, při vaření brambor a zelí, do pomazánek, ke konzervaci,…
Ti z Vás, kteří neholdují výrazné chuti kmínu a překáží jim v jídle, existuje mletá varianta kmínu. Jedná se o jedno z nejpoužívanějších evropských koření. Kmín se používá do polévek, omáček, pod…
Kmín římský je daleko aromatičtější než kmín, na který jsme v české kuchyni zvyklí. Používá se především v indonéské kuchyni a je stavebním kamenem koření kari. Chcete se dozvědět více o kmínu…
Kopr je často užívaná bylina, kterou lze pěstovat na zahrádkách. Používá se především jako dochucovadlo k rybám. Hodí se také velice dobře ke skopovému, zvěřině nebo drůbeži. Přidává se do masa se…
Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Je součástí mnoha směsí jako například Country koření, Adžika, Kari, aj. Používá se i k…
Koriandr mletý je pouze drcená varianta koriandru celého. Koriandr je příbuzný kmínu, anýzu a kopru a tvoří jednu ze základních součástí indického koření. Je součástí mnoha směsí jako…
Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…
Neobsahuje E 621 (glutaman sodný) – je určena na přípravu všech pokrmů, kterým chcete dodat vůni po kouři, uzeném. Vhodná do zelňaček nebo použijte těsně před dokončením pečení nebo grilování.…
Najemno nakrájené lístky máty jsou vynikající k novým bramborám s máslem, zelenému hrášku a k rajčatům. Máta se hodí k některým vaječným pokrmům, do omáček, nádivek, k jehněčímu na roštu. Přidává…
Je to vlastně obal semene muškátového oříšku, příjemně kořenně voní, ale je jemnější než muškátový oříšek. Přidávejte v malém množství do pudinků, pečiva, vánoček, tvarohu i do domácích…
Muškátový ořech má specifickou aromatickou vůni, ostřejší, kořeněnější a výraznější než muškátový květ. Oříškem aromatizujte například nápoje (koktejly, zeleninové šťávy, mléčné nápoje, punč,…
Výrazná kořenící směs na ryby obsahující saturejku a také citrónový pepř. Tato směs se přímo doporučuje na pečení, dušení, rožnění a grilování všech druhů ryb. Můžete použít i na mořské…
Tato bylinka je hojně využívána v italské kuchyni, např. pizzu si bez ní nedokážeme představit. Dávejte ji všude tam kam byste dali majoránku, ale i na těstoviny, zeleninové saláty, sýry,…
Paella je pikantní kořenící směs s kurkumou, česnekem, bílým pepřem a rozmarýnou. Paella je daleko jemnější než kari a také méně slaná. Pod slovem Paella si mnozí z Vás předtsvaí španělskou…
Paprika uzená sladká je dobrou přísadou k dochucení a dobarvení jídel, do omáček, uzenin, sýrů, polévek. Svou vůní dodá jídlům nádech uzení.
Pažitka se používá ve všech evropských kuchyních, dále čínské, indické, ale i severoamerické. Najemno nakrájena pažitka vylepší nejen chuť, ale i vzhled všech druhů salátů, vaječných jídel,…
Barevný pepř je směs zeleného pepře, bílého pepře, černého a růžového. Pepř je jedním z nejrozšířenějších koření světa. Vyniká svou vůní a ostrou chutí. Výborný je především nadrcený. Pepř celý…
Pepř je jeden z nejznámějších a nejrozšířenějších koření světa. Má ostřešjí chuť a jemnější vůni než pepř černý. Používá se také jako součást různých kořenících směsí. Hodí se na dochucení…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozrálém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel. Pepř celý doporučujeme…
Pepř černý je nejpoužívanější koření světa. Do jídel se dává buďto celý nebo mletý. Sklízí se v nedozralém stavu a využití nachází snad ve všech druzích slaných jídel.
Pepř červený (růžový) není pravým pepřem, ale původem je z brazilského pepřovníku. Chuť tohoto druhu pepře je nasládlá, jemně pikantní a aromatická.
Sušenou petržel lze přidat téměř do všech pokrmů, do polévek, omáček, nádivek, na masa, do salátů, k ozdobení chlebíčků, na vařené brambory a rýži. Má velice široké využití a navíc Vaše jídlo…
Římský kmín neboli cumin (kumín). Má výraznější chuť i vůni než kmín, jak mnozí z nás znají. V kombinaci s koriandrem dodává charakteristickou chuť i vůni mnoha indickým jídlům. Užívá se také do…
Saturejka je výborné koření do všech druhů jídel. Má peprnou chuť a někdy se používá místo pepře. Vhodné do všech pokrmů jídel. Má příjemnou, mírně štiplavou, kořenitou vůni, která připomíná…
Tymián je bylinka, která je vhodná do sekaných mas, ke zvěřině, do svíčkové a rajské omáčky, k játrům, k rybě,do paštik i do uzenin, na vepřová a skopová masa a také na sýry.
Směs koření pocházející původem z Řecka. Klasické Tzatziky rozmíchejte v jogurtu a nalijte na okurkový salát, můžete přidat i víc kopru. Nic ale nepokazíte, přidáte-li je do jakékoliv salátové…
Polévkové koření se sušenou zeleninou a solí, které má v kuchyni široké využití. Používá se nejenom do polévek a omáček, ale ochutí dobře i kapustu, špenát, využijete ji také ve studené kuchyni do…
Směs koření bez soli téměř do všech jídel – do polévek, omáček, na masa, do salátů a pomazánek.
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |