Kari je směs 25 druhů koření. Žlutou barvu má díky kurkumě, která se přidává i samostatně do většiny indických jídel. Má sladkou až štiplavou chuť, a její množství byste rozhodně neměli přehánět.
Kari je původně indický pokrm, který se skládá z kousků masa nebo zeleniny v omáčce. Až Britové přišli s názvem kari koření, které se do jídla přidává. V Indii samotné (a v celé jihovýchodní Asii) se dodnes pod pojmem kari rozumí jen pokrm, koření se říká masálá (jako kari je vyráběno výlučně pro export).
Naše kari je jemné chuti a není ostré. Ochutíte jím a zároveň i obarvíte rýži, těstoviny, masa i ryby. Můžete použít i do omáček a krémových polévek. Ostatní už záleží na Vaší fantazii.
Složení kořenící směsi se může velmi odlišovat. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další.
sůl, E621, směs koření
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |