Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Zapékané brambory s brokolicí a s uzeným masem

Zapékané brambory s uzeným masem, brokolicí, červenou cibulí, zalité smetanou, posypané sýrem, a jako základ koření Bylinkové máslo. Opravdová mňamka.

 
Co budeme potřebovat:  

Ingredience:

  • 6 větších brambor
  • 200 g uzené krkovice
  • brokolice
  • červená cibule
  • smetana na vaření
  • vajíčko
  • sýr na posypání
  • bylinkové máslo
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka na ozdobení
Zapékané brambory s brokolicí

Postup:

Nejdříve na chvíli povaříme brokolici (ne moc, aby nebyla moc měkká). V momentě varu vody vypnout. Na kostičky nakrájíme uzené maso (krkovici nebo jiné) a lehce osmažíme.

Poté zapneme troubu, rozehřejeme na 180°C, a než se nahřeje, tak si nachystáme zapékací mísu. Nejdříve mísu vymažeme olivovým olejem a poté vyskládáme její dno plátky brambor. Posypeme celou plochu kořením Bylinkové máslo. Dále klademe osmažené uzené a sem tam vložíme kousky brokolice a červenou cibuli (nakrájenou na kolečka).

Opět vyskládáme další patro plátky brambor, posypeme kořením Bylinkové máslo, položíme osmažené uzené, cibuli a brokolici a vše uzavřu brambory.  

Dám péct do trouby a mísu přikryjeme. Cca po 15 min. víko odkryjeme, zalijeme mísu směsí: vajíčko, trochu soli a pepře a vložíme  zpět do touby (pozor, již nezakrýváme). Necháme 5 minut a nakonec posypu směs nastrouhaným sýrem a nechám dalších 5 minut v troubě. Poté vypínáme troubu a jídlo vytahujeme ven. Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

bylinkové-máslo
Bylinkové máslo