Ingredience:
- 80 g tvrdý sýr
- 1,5 hrstě mrkev
- 1,5 hrstě brambory
- 1/2 kelímku smetana na vaření
- 1,5 hrstě cuketa
- 5 ks vejce
- 1 ks cibule
- 1 lžička medvědí česnek
Podle chuti:
- pepř černý mletý
- vegeta
Podle potřeby:
- olej
- polohrubá mouka
Cuketu a brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a všechno nastrouháme na jemném struhadle tak, abychom získali požadované množství. Z brambor a cukety vymačkáme přebytečnou vodu. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vše společně promícháme. Přidáme rozšlehané vejce, strouhaný sýr, smetanu, medvědí česnek, pepř a vegetu. Podle potřeby zahustíme trochou polohrubé mouky. Opět dobře promícháme, nejlépe to jde rukama.
Obsah vsypeme do vymazaného pekáčku, povrch zarovnáme a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme zhruba 35 - 45 minut podle typu trouby.
Před podáváním necháme zeleninový nákyp trochu zchladnout. Podáváme s bramborovou kaší a omáčkami či dresinky. Vegetariánský zeleninový nákyp je dobrý i studený jako chuťovka.
TIP: Doporučujeme nahradit koření uvedené v receptu kořením Babiččino koření.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Medvědí česnek | Pepř černý mletý | Vega |
Babiččino koření |