Co budeme potřebovat: | |
|
Postup:
Sušená rajčata si namočíme na 15 minut do vody. Vodu slijeme, rajčata osušíme a nakrájíme nadrobno.
Na oleji restujeme nakrájená sušená rajčata a česnek nakrájený na tenké plátky asi 3 minuty, dokud česnek nezezlátne.
Přidáme nakrájená konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme na mírném plameni 15 minut.
Přivedeme cca 4 litry vody k varu, přidáme čajovou lžičku soli a těstoviny. Promícháme aby se těstoviny neslepily a přikryjeme pokličkou. Vodu přivedeme opět k varu, poté odkryjeme a odkryté vaříme 5 minut. Přidáme fazolové lusky a vaříme, dokud těstoviny nejsou al dente.
Hotové těstoviny s fazolovými lusky necháme okapat a přidáme je do pánve s rajčatovou omáčkou. Opepříme. Při vysoké teplotě vše opékáme a mícháme asi 1 minutu.
Podáváme posypané oříšky a semínky.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Pepř černý mletý | Hrubozrnná mořská sůl |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová