Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Špagety se sušenými rajčaty a fazolovými lusky

Velmi jednoduchý a rychlý oběd, který zvládne každý. Pokud máte rádi těstoviny a rajčátka určitě ho vyzkoušejte.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 400g celozrnných špaget
  • 450g zelených fazolových lusků
  • 400g konzervovaných rajčat
  • 100g sušených rajčat
  • 3-4 stroužky česneku
  • 40ml olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup:

Sušená rajčata si namočíme na 15 minut do vody. Vodu slijeme, rajčata osušíme a nakrájíme nadrobno.
Na oleji restujeme nakrájená sušená rajčata a česnek nakrájený na tenké plátky asi 3 minuty, dokud česnek nezezlátne.
Přidáme nakrájená konzervovaná rajčata i se šťávou a dusíme na mírném plameni 15 minut.
Přivedeme cca 4 litry vody k varu, přidáme čajovou lžičku soli a těstoviny. Promícháme aby se těstoviny neslepily a přikryjeme pokličkou. Vodu přivedeme opět k varu, poté odkryjeme a odkryté vaříme 5 minut. Přidáme fazolové lusky a vaříme, dokud těstoviny nejsou al dente.
Hotové těstoviny s fazolovými lusky necháme okapat a přidáme je do pánve s rajčatovou omáčkou. Opepříme. Při vysoké teplotě vše opékáme a mícháme asi 1 minutu.
Podáváme posypané oříšky a semínky.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Pepř černý mletý Hrubozrnná mořská sůl

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

 

                                                                                                                                

 

Špagety se sušenými rajčaty a fazolovými lusky Špagety se sušenými rajčaty a fazolovými lusky Špagety se sušenými rajčaty a fazolovými lusky