Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Segedínský guláš

Segedínský guláš se sojovými kostkami.

 
Co budeme potřebovat:  
Segedínský guláš

Postup:

Nejprve připravíme sojové kostky podle návodu (dáme vařit 1l vody s kostkou bujónu, přidáme soj.omáčku a koření, vhodíme kostky a mírně vaříme 10-15min, poté je scedíme a zbavíme přebytečné vody). Pokud používáme seitan, tak jej pouze nakrájíme na kostky. Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli, poté kostky a restujeme. Přidáme sladkou (příp. i pálivou) papriku, mletý kmín, opepříme, osolíme a lehce poprášíme hl. moukou (kořením nešetříme). Zalijeme zel. vývarem a dusíme 15min. Kyselé zelí dáme na síto, lehce propláchneme vodou a nakrájíme na menší kusy. Ke kostkám přidáme zelí a rozetřený česnek a krátce povaříme. Zahustíme kys. smetanou s moukou a podáváme s houskovými knedlíky. Se seitanem je to lepší, sojové kostky jsou však levnější.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

paprika-sladká paprika-pálivá kmín-mletý pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Paprika sladká Paprika pálivá Kmín mletý Pepř černý mletý Hrubozrnná mořská sůl

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne