Paprika se do Evropy dostala v 16.století ze střední Ameriky. V dnešní době je národním kořením Maďarů a také Španělů.
|
|
- působí preventivně proti srdečním onemocněním,
- pomáhá proti kornatění cév, brzdí proces stárnutí,
- podporuje chuť k jídlu,
- osvěžuje organismus.
Mletá paprika je na český trh uváděna ve čtyřech jakostních a chuťových variantách. Pro kvalitu papriky je rozhodujícím kritériem barva (ASTA) a jemnost.
Rojikovo koření nabízí papriku v těchto variantách jako jednodruhové směsi:
Pokud byste chtěli vyzkoušet kořenící směsi:
- Adamova žebra (paprika sladká)
- Adobado (uzená paprika)
- Adžika (paprika sladká)
- Andělská křídla (paprika sladká)
- Barbecue se zeleným pepřem (paprikové floky)
- Barbecue dětské (paprikové floky)
- Boloňské koření (paprikové floky)
- Country koření (paprika sladká)
- Drákulova smrt (chilli papričky drcené)
- Hungária (paprika sladká)
- Klobásové koření (paprika sladká)
- Krkovička kmínová (paprika sladká)
- Maďarský guláš (paprikové floky)
- Meat Masala (chilli papričky + paprika)
- Na ryby (paprika sladká)
- Roštěnkové koření (paprika sladká)
- Rožnění (paprika sladká)
- Sele na rožni (paprikový extrakt, paprika sladká)
- Zlaté kuře (paprika sladká)
- ...