Co budeme potřebovat: | |
|
Postup:
Datle opláchneme, zalijeme 110ml vody a necháme odmočit alespoň 1 hodinu.
Ovesné vločky rozmixujeme se špetkou soli na mouku a postupně přidáváme datle. Nakonec přilijeme i namáčecí vodu. V mixéru by Vám měla vzniknout pevná hmota.
Těsto vyndáme, propracujeme a nastrouháme na hrubém struhadlo do vymazané dortové formy, rozprostřeme a zlehka upěchujeme. Dáme do ledničky vychladnout.
Kokos rozmixujeme v mixéru až začne pouštět tuk. Odebereme si 8 lžic mixovaného kokosu, smícháme jej s 5PL javorového sirupu a 3PL kakaa. Tuto hmotu rozetřeme na korpus a posypeme perníkovým kořením.
Nakrájené švestky rozvaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Osladíme sirupem a přidáme čokoládu. V 300ml studené vody rozmícháme agar a přilijeme ke švestkám. Minutu provaříme a vmícháme kokos. Tuto směs přendáme do koktejlového mixéru a mixujeme na hladkou směs.
Nalijeme rovnoměrně na korpus. Posypeme na sucho opraženými vločkami a nastrouháme čokoládu.
Dáme do ledničky na pár hodin vychladit.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Perníkové koření |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová