Sušené bylinky jako kořenící přípravek. Vyzkoušejte například oregáno, sušenou petržel a jiné bylinky ze zahrádky.
Citronela řezaná je známá jako citronová tráva. Používá se jako čaj, má uklidňující účinky a je vhodná proti nadýmání. Dále se používá do kari pokrmů, polévek, na ryby, vepřové a drůbeží maso.…
Estragon je důležité koření francouzské kuchyně. Využití nalézá v mnoha omáčkách, používá se také při přípravě polévek, rybích jídel a salátů. Může se přidávat také do nálevů při zavařování…
Kopr je často užívaná bylina, kterou lze pěstovat na zahrádkách. Používá se především jako dochucovadlo k rybám. Hodí se také velice dobře ke skopovému, zvěřině nebo drůbeži. Přidává se do masa se…
Libeček je bylina, která nahrazuje například petrželku, bazalku nebo estragon. Ale pozor, je dost aromatický. Hodí se na králičí maso, ke skopovému, zvěřině, rybám nebo drůbeži. Je vhodný i na…
Koření majoránka je směs listů a květů této bylinky. Používá se hlavně do paštik, luštěninových pokrmů, polévek, na dušení, do uzenin, nechybí ani v karbanátcích a dobře chutná i s hovězím.
Najemno nakrájené lístky máty jsou vynikající k novým bramborám s máslem, zelenému hrášku a k rajčatům. Máta se hodí k některým vaječným pokrmům, do omáček, nádivek, k jehněčímu na roštu. Přidává…
Medvědí česnek je bylina rostoucí ve volné přírodě. Můžeme jej použít jako léčivou bylinu, ale i jako koření do zeleninových a těstovinových salátů, polévek, omáček, k masu a do pomazánek.…
Tato bylinka je hojně využívána v italské kuchyni, např. pizzu si bez ní nedokážeme představit. Dávejte ji všude tam kam byste dali majoránku, ale i na těstoviny, zeleninové saláty, sýry,…
Pažitka se používá ve všech evropských kuchyních, dále čínské, indické, ale i severoamerické. Najemno nakrájena pažitka vylepší nejen chuť, ale i vzhled všech druhů salátů, vaječných jídel,…
Směs bylinek podle francouzské Provence, která se hojně využívá ve francouzské kuchyni ke kořenění všech druhů mas (skopové, jehněčí, kuřecí, ale i vepřové). Vynikající je při pečení přidat česnek…
Velmi aromatické koření s intenzívní vůní. Kořeňte jím pečená i dušená masa, zvěřinu, ryby, mořské plody, minutky a také zeleninu (rajčata, cukety, lilky) pokud ji tepelně upravujete. Rozmarýn…
Šalvěj používáme při přípravě vepřového, telecího masa, drůbeže a ryb. Šalvěj se také hodí k hrášku, fazolím, cibuli, lilku, do zeleninových polévek, vaječných jídel a smetanových omáček.
Saturejka je výborné koření do všech druhů jídel. Má peprnou chuť a někdy se používá místo pepře. Vhodné do všech pokrmů jídel. Má příjemnou, mírně štiplavou, kořenitou vůni, která připomíná…
Stevia je nekalorické, 100 % přírodní sladidlo vhodné i pro diabetiky. Drcenými lístky této byliny si můžete přisladit různé druhy jídel nebo nápojů.
Copyright © 2012 - 2024, Ladislav Rojik, Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | | Kytku hned | Partneři |