Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Bublanina s ovocem

Suroviny:


3 vejce
Polohrubá mouka
200g moučkového cukru
Moučkový cukr na případné posypání
1 lusk vanilky pravé (případně vanilkový cukr)
Sůl
1 lžíce medu
50 ml oleje
200 ml mléka
Kypřící prášek do pečiva
Ovoce podle Vaší volby (jahody, švestky,...)

Ovocná bublanina 2


Postup přípravy:


Rozklepneme vajíčka do mísy, přidáme cukr, kypřící prášek, med, špetku soli a mléko. Tuto směs rozmícháme. Do rozmíchané směsi přidáme vanilku (případně vanilkový cukr). Posléze pomalu vmícháváme mouku, dokud směs není hustá. Těsto vylijeme na vymaštěný plech. Na těsto vkládáme ovoce. Pečeme v rozehřáté troubě na 170°C asi 30 minut. V troubě necháme pomalu vychladnout. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem.

Autor: Lukáš Hradecký