Suroviny:
500 g mleté maso vepřové vepřová tuková blána |
--------------------
Postup:
Maso dáme do mísy, přidáme vejce, koření, drobně nakrájený česnek, hořčici, podle chuti osolíme a zahustíme strouhankou. Maso rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme placku. Doprostřed dáme trochu strouhaného sýru a konce placky spojíme k sobě a dobře uzavřeme. Obalíme v tukové bláně, kterou jsme si nařezali podle potřebné velikosti. Dáme do zapékací mísy spojem dolu a podlije troškou vody. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme doměkka a dočervena. Během pečení maso obrátíme, poleváme výpekem a podle potřeby přidáme trošku vody. Když je maso měkké polijeme cibulkou, kterou jsme si mezitím usmažili na sádle dozlatova a necháme ještě chvíli v troubě. Podáváme s bramborem a zeleninou.
Autor: Eva Hrušková