Ingredience:
- 4 ks velká zelená paprika
- 8 ks rajče
- 150 g strouhaný sýr
- 3 stroužků česnek
- 1 lžička mletá paprika sladká
- 200 g mražený zelený hrášek
- 100 g tučný tvaroh
- 2 ks cibule
- 200 g rýže
- 2 ks velká mrkev
- 200 ml zeleninový vývar
Podle chuti:
- pepř bílý mletý
- sůl
- olej
Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vmícháme mrkev, hrášek, vše osolíme, podlijeme 100 ml vývaru a 5 minut podusíme. Zeleninu necháme okapat a vychladnout.
Směs k plnění paprik: Tvaroh ochutíme solí, červenou paprikou a pepřem. Potom vmícháme vychladlou podušenou zeleninu a rýži.
Dno zapékací mísy pokryjeme rajčaty a zakapeme olejem. Papriky naplníme a rozložíme na rajčata. Podlijeme vývarem a pečeme 15 - 20 minut při teplotě 200 °C. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem, který necháme ještě krátce zapéci.
Na jednu porci počítáme dvě poloviny plněných paprik. Vhodnou přílohou k vegetariánským plněným paprikám jsou vařené brambory nebo pečivo.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Paprika sladká | Pepř bílý mletý | Hrubozrnná mořská sůl |