Co budeme potřebovat: | |
|
Postup:
Cibulku na máslo, na to nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, pórek). Okořenit (bobkový list, tymián, nové koření, hřebíček, trošičku skořice). Dusit a podlévat (možno dát kostku či dvě zeleninového bujónu) až se to rozvaří skoro na kaši. Zahustit kys. smetanou s hladkou moukou (kdyby moc husté, tak víc smetany). Propasírovat, osolit, okyselit (octem), malinko osladit. Podávat s hous. knedlíky a brusinkami. Pro optickou náhradu masa se hodí osmahlé kousky Tofu (nejlépe marinované a naložené do koření), které příjemně splyne s omáčkou a dodává jídlu vyváženost. Přesvědčivější variantou jsou plátky seitanu, které posypané kořením na svíčkovou lehce osmahnete na másle a dáte do omáčky povařit.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Bobkový list mletý | Bobkový list celý | Tymián | Nové koření celé | Hřebíček celý | Skořice mletá |
Tento recept poskytl portál: bezmasa.kvalitne