Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Tempeh burger

Burger nemusí být vždy hovězí či kuřecí. Zkuste si doma naservírovat sojový tempeh se zeleninou v sezamové bulce.

 
Co budeme potřebovat:  
  • marinovaný tempeh
  • 2 kulaté housky
  • červená cibule
  • okurka
  • rajské
  • ledový salát
  • plátkový sýr
  • kečup
  • hořčice
  • pepř
  • sůl
Tempeh burger

Postup:

Na pánvi nasucho opečeme vnitřní strany rozkrojených sezamových bulek (nebo jinou housku), dolní část poté namažeme francouzskou hořčicí, na horní část položíme plátek sýru. Marinovaný tempeh podélně rozkrojíme na dva tenčí plátky, ořežeme rohy, aby pasovaly do housky, osolíme, opepříme a opečeme na troše olivového oleje. Plátek tempehu položíme na hořčicí namazanou část (nejlépe rovnou oříznutou stranou nahoru, zelenina pak lépe drží), poklademe tenkými půlkolečky červené cibule, plátky okurky (kyselé či salátové) a zakápneme kečupem. Poté tuto vrstvu přikryjeme ledovým salátem a tenkým plátkem rajčete (můžeme nastrouhat trochu mrkve). Přiklopíme horní částí housky se sýrem a podáváme samotné či s hranolky. Vynikající. 

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-barevný-celý hrubozrnná-mořská-sůl
Pepř barevný celý Hrubozrnná mořská sůl

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne