Co budeme potřebovat: | |
|
Postup:
Večer předem si namočíme fazole. Slijeme vodu, propláchneme a uvaříme do měkka s bylinkami proti nadýmání (libeček, majoránka, oregano, bazalka, kmín, saturejka, česnek, mořské řasy atd...). Tempeh si osmažíme na troše oleje.
Na 4 lžících oleje necháme zesklovatět 4 velké cibule a 4 stroužky česneku, přidáme lžíci červené papriky, lžíci uzené papriky, lžičku kmínu, půl lžičky pepře a 1 bobkový list. Zapražíme. Přidáme 500g kysaného zelí, papriky nakrájené na kostičky a konzervu loupaných rajčat.
Osolíme, podlijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme, dokud zelí nezměkne, trvá to asi půl hodiny. Pokud nemáme zeleninový vývar, podlijeme vodou a dochutíme vegetou bez glutamátu. V tomto případě již nesolíme.
Vmícháme uvařeném fazole a uzený tempeh osmažený na oleji.
Rozmícháme 2PL Hrášky v troše vody, přidáme do guláše a zavaříme. Pokud chceme vmícháme rostlinou smetanu.
Ideálně podáváme s domácím knedlíkem či pečivem.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Sůl | Pepř černý mletý | Kmín mletý | Paprika červená sladká |
Paprika uzená sladká | Bobkový list | Libeček | Majoránka |
Oregano | Bazalka |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová