Ingredience na přípravu perníčků
- 1,5 lžičky perníkového koření
- 100 g másla
- 3 lžíce medu
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
- 2 ks vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- 120 g cukru moučky
Postup
Na vál nasypeme mouku, cukr a přidáme perníkové koření, kypřící prášek do perníku, kakao, med, máslo a vejce. Ručně vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme nejlépe přes noc odležet.
Z těsta vyválíme asi 3 -5 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme pomocí formiček různé tvary a klademe dál od sebe na pečící papír. Perníčky pečeme 5 - 7 minut na 175 °C.
Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem, aby se krásně leskly. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkké.