Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Rajská omáčka

Klasická rajská omáčka s tofu či ďobáčky.

 
Co budeme potřebovat:  
Rajská omáčka

Postup:

Rozehřejeme máslo (či olej), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékáme. Když cibule zesklovatí, přidáme koření (nové koření, pepř, tymián, bobkový list), poprášíme hl. moukou a krátce osmahneme. Poté zalijeme horkou vodou, přidáme kostku zel. bujónu a necháme vařit (cca 30 minut). Osladíme, případě osolíme, přidáme rajský protlak (lépe passatu), lžíci kečupu a propasírujeme přes síto. Do hotové omáčky můžeme přidat na kostičky nakrájené tofu natural, seitan speciál, tzv. cibuláčky (vypadají jako kuličky mletého masa) a vůbec nejlepší jsou ďobáčky od Kalmy. Podáváme s hous. knedlíky nebo těstovinami.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

hrubozrnná-mořská-sůl nové-koření pepř-černý-celý tymián bobkový-list-celý
Hrubozrnná mořská sůl Nové koření celé Pepř černý celý Tymián
Bobkový list celý

 

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne