Co budeme potřebovat: | |
|
Postup:
Rozehřejeme máslo (či olej), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékáme. Když cibule zesklovatí, přidáme koření (nové koření, pepř, tymián, bobkový list), poprášíme hl. moukou a krátce osmahneme. Poté zalijeme horkou vodou, přidáme kostku zel. bujónu a necháme vařit (cca 30 minut). Osladíme, případě osolíme, přidáme rajský protlak (lépe passatu), lžíci kečupu a propasírujeme přes síto. Do hotové omáčky můžeme přidat na kostičky nakrájené tofu natural, seitan speciál, tzv. cibuláčky (vypadají jako kuličky mletého masa) a vůbec nejlepší jsou ďobáčky od Kalmy. Podáváme s hous. knedlíky nebo těstovinami.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Hrubozrnná mořská sůl | Nové koření celé | Pepř černý celý | Tymián |
Bobkový list celý |
Tento recept poskytl portál: bezmasa.kvalitne