Co budeme potřebovat: | |
Ingredience na muffiny:
-čokoládu můžete nahradit borůvkami, višněmi, hruškou či banánem nakrájeným na kousky... Ingredience na krém:
|
Postup:
Světlou pohanku vložíme do nožového mixéru a umeleme na mouku. Přendáme do mísy.
Vlašské ořechy nameleme nebo rozmixujeme v nožovém mixéru a přidáme k pohankové mouce.
Banány rozmixujeme se skořicí, špetkou soli, mlékem a javorovým sirupem a přilijeme k suchým ingrediencím.
Přidáme kypřící prášek, jedlou sodu a nasekanou čokoládu.
Vše pořádně promícháme a plníme do připravených košíčků velkou polevkovou lžící.
Košíčky plníme tak do dvou třetin.
Pečeme na 180°C/25-30minut.
Krém:
Hrašku Vanilku rozmícháme ve studeném rostlinném mléce metličkou a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 20 minut.
Vznikne nám velmi hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
Vychladlou kaši (nepanikařte, bude to velmi hustá hmota) přendáme do nožového mixéru. Přidáme kokosový olej, citrónovou šťávu, sirup a vše mixujeme na hladkou směs.
Přidáme vnitřek vanilkového lusku nebo ingredience dle chuti (kakao nebo skořici, či lžíci silné kávy...) a vše ještě promixujeme.
Naplníme si zdobící sáček a zdobíme upečené vychladlé muffiny.
Pokud chcete více krému, je potřeba do muffinku vytlačit díru, já používám tento děrovač, ale šikovná kuchařka si určitě vystačí i s hrubším koncem vařečky nebo jiným náčiním.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Skořice mletá | Vanilka pravá |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová