Co budeme potřebovat: | |
|
Postup:
Luštěniny si předem namočíme, nejlépe přes noc. Vodu slijeme a vaříme v nové vodě s bylinkami proti nadýmání (saturejka, libeček, majoránka) do měkka. Před dovařením osolíme.
Uvaříme si těstoviny.
Na troše oleji osmažíme 1 cibuli, přidáme prolisovaný česnek (2 stroužky), vařené fazole a kešu "sýrovou" omáčku. Ochutíme mletým pepřem, čerstvě nasekanou bazalkou, promícháme a odstavíme.
Cuketu nakrájíme na kolečka, lehce osolíme a necháme vypotit. Papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlměsíčky, 1 cibuli na kolečka a dáme do pekáče. Přidáme cuketu, prolisovaný česnek (2 stroužky) zakápneme olivovým olejem a dochutíme bylinkovým máslem. Pořádně promícháme.
Vařené těstoviny naplníme fazolovou směsí a klademe na připravenou zeleninu.
Pečeme na 180°C/20-30 minut.
Kešu "sýrová omáčka" : | |
Postup:
Kešu si namočíme přes noc. Vodu slijeme, propláchneme a dáme do koktejlového mixéru. Přidáme 300ml vody, citrónovou šťávu, česnek, lahůdkové droždí, restovanou cibulku a mixujeme dohladka.
Ochutnáme, popřípadě dosolíme a přidáme koření dle chuti. Promixujeme.
Směs přelijeme do hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu.
Ve 100ml vody si rozpustíme škrob a přilijeme ke směsi. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí asi 3 minuty.
Přelijeme omáčkou připravené jídlo a servírujeme nebo ještě zapékáme.
Bešamelová omáčka z Hrášky : | |
|
Postup:
Hrášku a lahůdkové droždí si rozmícháme ve vodě a pozvolna vaříme 20 minut za občasného míchání na hustou bešamelovou omáčku.
Přelijeme omáčkou připravené jídlo a zapékáme.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Pepř černý mletý | Sůl | Oregáno - Dobromysl | Bazalka |
Muškátový ořech mletý | Provensálské |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová