Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Pečený bůček s kořením

Suroviny:

1500 g vepřový bůček
1 cibule
1 - 2 polévkové lžíce sušený česnek
koření Drakulova smrt podle chuti
sůl

  Pečený bůček s kořením 2

Postup:

Bůček vykostíme, kůži odřežeme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Osolíme podle chuti a naskládáme do pekáče. Posypeme nakrájenou cibulí, plátky česneku ( můžeme  dát i čerstvý ) posypeme kořením a podlijeme vodou. Kosti i kůži přidáme k masu, přikryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme doměkka a dočervena. Během pečení obrátíme a podlijeme troškou vody, pokud se vypařila. Podáváme s chlebem nebo bramborem a zeleninou.

Autor: Eva Hrušková