Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Měkké medové perníčky

Měkké perníčky ihned po upečení.

Ingredience k přípravě perníčků

  • 140 g cukru moučky
  • 100 g tuku na pečení
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička sody
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce medu
  • 400 g hladké mouky

Postup

Smícháme dohromady cukr, vejce a tuk na pečení, poté přidáme med a perníkové koření.

Nakonec přidáme mouku se sodou.

Pozor na med. Nedávejte ho víc nebo Vám perníčky ztvrdnou.

Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.