Ingredience na přípravu perníčků
- 1 lžíce kakaa
- 800 g hladké mouky
- 300 g cukr moučky
- 300 g medu
- 4 ks vajíček
- 2 lžičky sody
- 1 lžička drcený hřebíček
- 300 g másla
- 100 ml mléka
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička anýzu
- 1 lžička badyánu
Postup
Med, cukr, máslo a žloutky promícháme. Poté přidáme sodu, koření + mléko. Zamícháme. Ušleháme si z bílků sníh a přidáme do směsi. Zpracujeme a uděláme bochník těsta, který dáme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme uležet alespoň 10 hodin v lednici.
Poté těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrajujeme. Perníčky položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Medové perníčky potřeme rozmíchaným vejcem a dáme péct na 15 minut při 200 °C.
Hotové měkké medové perníčky zdobíme polevou z cukru a bílků.