Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Měkké medové perníčky

Tradiční recept na medové perníky.

Ingredience na přípravu perníčků

  • 1 lžíce kakaa
  • 800 g hladké mouky
  • 300 g cukr moučky 
  • 300 g medu
  • 4 ks vajíček 
  • 2 lžičky sody 
  • 1 lžička drcený hřebíček
  • 300 g másla 
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička mleté skořice 
  • 1 lžička anýzu
  • 1 lžička badyánu 

Postup

Med, cukr, máslo a žloutky promícháme. Poté přidáme sodu, koření + mléko. Zamícháme. Ušleháme si z bílků sníh a přidáme do směsi. Zpracujeme a uděláme bochník těsta, který dáme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme uležet alespoň 10 hodin v lednici.

Poté těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrajujeme. Perníčky položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky potřeme rozmíchaným vejcem a dáme péct na 15 minut při 200 °C.

Hotové měkké medové perníčky zdobíme polevou z cukru a bílků.