Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Mandlovo-rýžová omáčka s žampióny

Základ této omáčky je doma připravovaná mandlovo-rýžová smetana, kterou si můžete i naředit a použít jako mléko.

 
Co budeme potřebovat:  

Smetana:

  • 80g jasmínové rýže (basmati, kulatozrnná...)
  • 80g loupaných mandlí
  • 700ml vody
  • špetka soli

Dále:

 

Postup:

Rýží a mandle si večer propláchneme a namočíme v dostatečném množství vody (nebo alespoň 2 hodiny). Ráno vodu slijeme a opět propláchneme. Přendáme do hrnce a přidáme 700ml vody a špetku soli. Vaříme společně 30 minut. Po uvaření přelijeme do koktejlového mixéru a rozmixujeme na hladkou smetanu.
Na troše oleji si osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a na plátky nakrájené žampióny. Chvíli restujeme. Osolíme a dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Pokud je potřeba podlijeme trochou vody.
K podušeným žampiónům přilijeme smetanu, přidáme lahůdkového droždí a zamícháme. Popřípadě dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Podáváme s libovolnou přílohou.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

hrubozrnná-mořská-sůl kmín-mletý
Sůl Kmín mletý

                                                                                               Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Mandlovo-rýžová omáčka s žampióny1 Mandlovo-rýžová omáčka s žampióny2 Mandlovo-rýžová omáčka s žampióny3