Co budeme potřebovat: | |
Smetana:
Dále:
|
Postup:
Rýží a mandle si večer propláchneme a namočíme v dostatečném množství vody (nebo alespoň 2 hodiny). Ráno vodu slijeme a opět propláchneme. Přendáme do hrnce a přidáme 700ml vody a špetku soli. Vaříme společně 30 minut. Po uvaření přelijeme do koktejlového mixéru a rozmixujeme na hladkou smetanu.
Na troše oleji si osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a na plátky nakrájené žampióny. Chvíli restujeme. Osolíme a dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Pokud je potřeba podlijeme trochou vody.
K podušeným žampiónům přilijeme smetanu, přidáme lahůdkového droždí a zamícháme. Popřípadě dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Podáváme s libovolnou přílohou.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Sůl | Kmín mletý |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová