Ingredience k přípravě perníčků
- 500 g hladké mouky
- 3 celá vejce
- 250 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 100 g rozpuštěněho vlahého medu
- lžička skořice
- lžička zažívací sody
- asi 3 hřebíčky
- 1 lžíce anýzu
- 1 – 2 nové koření
- citrónová kůra
- 1 vejce na potření
Postup
Po vypracování těsta vložíme těsto do mikrotenového sáčku do ledničky a necháme odpočívat 1 – 2 dny. Pak těsto po částech rozvalujeme, vykrajujeme různé tvary a klademe na plech, ideálně s pečícím papírem.
Vkládáme do předem hodně vyhřáté trouby. Po chvilce teplotu stáhneme na 180 stupňů.
Ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
Místo uvedeného koření do perníku lze použít lžíci hotové směsi perníkové koření.