Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Maminčiny vánoční perníčky

Maminčiny vánoční perníčky s mnohaletou tradicí.

Ingredience k přípravě perníčků

  • 500 g hladké mouky
  • 3 celá vejce
  • 250 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 100 g rozpuštěněho vlahého medu
  • lžička skořice
  • lžička zažívací sody
  • asi 3 hřebíčky
  • 1 lžíce anýzu
  • 1 – 2 nové koření
  • citrónová kůra
  • 1 vejce na potření

Postup

Po vypracování těsta vložíme těsto do mikrotenového sáčku do ledničky a necháme odpočívat 1 – 2 dny. Pak těsto po částech rozvalujeme, vykrajujeme různé tvary a klademe na plech, ideálně s pečícím papírem.

Vkládáme do předem hodně vyhřáté trouby. Po chvilce teplotu stáhneme na 180 stupňů.

Ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. 

Místo uvedeného koření do perníku lze použít lžíci hotové směsi perníkové koření.