Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Jemná chřestová polévka

Chřestová polévka vám dodá imunitu. Obsahuje vysoký podíl vitamínu C a kyseliny listové. Doporučuje se konzumovat v těhotenství.

 

Co budeme potřebovat:  
  • 500g zeleného chřestu
  • 1 l vody
  • sůl
  • pepř bílý
  • cukr
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce zakysané smetany
Jemná chřestová polévka

Postup:

Opláchneme chřest, oloupeme dolní třetinu (odřízneme dřevnatý kořen) a hlavičky necháme. Připravený chřest uvaříme ve vodě se solí a cukrem, vyndáme a rozkrojíme v polovině. Dolní část chřestu nakrájíme, vrátíme do vody a rozmixujeme. Vývar podle potřeby zahustíme jíškou z másla a mouky (pokud máme dost chřestu, tak zahuštění není potřeba), povaříme, zjemníme smetanou a přidáme nakrájenou horní část chřestu.

Chřest: je lehká a snadno stravitelná zelenina, s vysokým obsahem vitamínů a minerálů, zejména vitamínu C, B, A, E, hořčíku a železa. Má taktéž diuretický účinek a jeho vláknina má příznivý vliv na funkci střev. 

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-bílý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Pepř bílý mletý Hrubozrnná mořská sůl

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne