Co budeme potřebovat: | |
Postup:
Opláchneme chřest, oloupeme dolní třetinu (odřízneme dřevnatý kořen) a hlavičky necháme. Připravený chřest uvaříme ve vodě se solí a cukrem, vyndáme a rozkrojíme v polovině. Dolní část chřestu nakrájíme, vrátíme do vody a rozmixujeme. Vývar podle potřeby zahustíme jíškou z másla a mouky (pokud máme dost chřestu, tak zahuštění není potřeba), povaříme, zjemníme smetanou a přidáme nakrájenou horní část chřestu.
Chřest: je lehká a snadno stravitelná zelenina, s vysokým obsahem vitamínů a minerálů, zejména vitamínu C, B, A, E, hořčíku a železa. Má taktéž diuretický účinek a jeho vláknina má příznivý vliv na funkci střev.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Pepř bílý mletý | Hrubozrnná mořská sůl |
Tento recept poskytl portál: bezmasa.kvalitne