Potřebujeme:
- 6 vajec
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 3 lžíce šťávy z cibule
- sekaná petrželová nať
- chilli papričky
- sůl
- tuk na vymaštění plechu nebo mísy
Postup:
Cibuli prolisujeme lisem jako česnek. V takto získané cibulové šťávě rozšleháme žloutky společně s nasekanou petrželovou natí, kurkumou, solí a nasekanou zelenou paprikou, ze které jsme předtím odstranili semena.
Do dohladka vyšlehané hmoty zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem, vlijeme směs a pekáč vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme tak dlouho, až se omeleta zdvihne a ztuhne. Musí však zůstat kyprá!
Podáváme ji horkou na předehřátých talířích jako svačinu nebo vydatnou snídani s tmavým pečivem.