Co budeme potřebovat: | |
Dle chuti:
|
Postup:
- Namočenou cizrnu (alespoň 8 hodin) uvaříme v čerstvé vodě s bylinkami proti nadýmání (bazalka, saturejka nebo tymián) do měkka. Po uvaření si odlijeme trochu vody ve které se cizrna vařila a cizrnu zcedíme.
- Pokud používáme cizrnu z konzervy také si necháme trochu nálevu na doředění hummusu.
- Všechny ingredience vložíme do mixéru a umixujeme.
- Ochutnáme a dle své chuti dochutíme římským kmínem, solí, pepřem a bylinkami. Popřípadě přidáme i trochu vody, kterou jsme si odlili po uvaření cizrny a tím si upravíme konzistenci dle potřeby.
- Hummus servírujeme zakápnutý trochou oleje, přidáme čerstvé bylinky, olivy a zeleninu (paprika, okurka, mrkev) nakrájené na proužky.
Poznámka:
Hummus můžeme rozmixovat úplně dohladka nebo ho nechat lehce s kousky.
Přidáním vody, ve které se cizrna vařila (nebo nálevu z konzervy) si upravíme konzistenci podle svého.
Při mixování někdy přidávám pár kešu oříšků.
Hummus se stane lehce krémovější. Můžete dochutit i lahůdkovým droždím.
Pokud budete cizrnu vařit, namáčejte ji alespoň 8 hodin, ale klidně i déle (v tomto případě je nutné co 8 hodin měnit namáčecí vodu, aby se cizrna nekazila!!!).
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Římský kmín mletý | Sůl | Pepř černý mletý |
Oregano |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová