Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Dýňová polévka

Výborná dýňová polévka s cuketou, mrkví a smetanou.

 

Co budeme potřebovat:  
  • 1 menší dýně Hokkaido (asi 300g dužiny)
  • 1 cibule
  • 1 cuketa (není nutná)
  • 1 větší mrkev (není nutná)
  • špetka bílého pepře a soli
  • muškát
  • kurkuma
  • koriandr (není nutný)
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 200ml smetany ke šlehání
  • olej na smažení.
Dýňová polévka

Postup:

Dýni rozkrojíme napůl a ze středu odstraníme semínka. Poté vydlabeme dužinu. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku  (cibuli). Poté můžeme přidat na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu, nakonec přidáme dýni a orestujeme. Zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme do změknutí. Poté ručním mixérem rozmixujeme na jemné pyré. Přidáme smetanu (možno sojovou) a důkladně promícháme. Polévku podle potřeby ochutíme solí, pepřem, muškátem, kurkumou, možno dodat i trochu koriandru. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-bílý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl muškátový-ořech-mletý kurkuma koriandr-mletý
Pepř bílý mletý Hrubozrnná mořská sůl Muškátový ořech mletý Kurkuma
Koriandr mletý

 

 

Tento recept poskytl portál: bezmasa.kvalitne