Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Cuketa na kari

Jídlo s chutí a vůní orientu. Navíc zdravé a lehce vstřebatelné. 

Cuketa má navíc minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Příznivě působí na srdce, ledviny, trávicí ústrojí, pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu a dny. Má i protirakovinné účinky.

Přejeme dobrou chuť:)

Co budeme potřebovat:

 

Na vaření fazolí:

Cuketa na kari:

  • 2 cibule
  • 1 velká žlutá cuketa (nebo 2 menší klidně i zelené)
  • 3 větší mrkve
  • 1ČL čarodějky
  • 2ČL BerBer soli nebo Kari koření
  • 1ČL kurkumy
  • 4 PL hrachová mouka (nebo Hrašku či cizrnovou mouku)
  • 0,5l ovesného mléka (vody)
Cuketa na kari

Postup:

Namočené fazole (alespoň 8 hodin) uvaříme s bylinkami do měkka. Scedíme a necháme okapat.
Mrkev si nastrouháme škrabkou na zeleninu na dlouhé proužky. Cuketu nakrájíme na kostky.
Na troše oleji osmažíme cibulku, přidáme mrkev a chvíli restujeme. Přisypeme koření a ještě chvilinku restujeme.
K mrkvi přidáme cuketu.
Pořádně si rozmícháme mléko s hrachovou moukou aby nám nevznikly hrudky a přilijeme k cuketě.Vše promícháme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Občas promícháme, popřípadě podlijeme troškou vody.
Přidáme uvařené fazole a prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží, čerstvou a kvašenou zeleninou a semínky. 

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

libeček bazalka majoránka
Libeček Bazalka Majoránka
čarodějka kari-koření kurkuma
Čarodějka Kari koření Kurkuma

 

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Cuketa na kari Cuketa na kari