Co budeme potřebovat: |
|
Na vaření cizrny: Omáčka:
Příloha:
|
Postup:
Namočenou cizrnu (alespoň 8 hodin) uvaříme s bylinkami do měkka. Scedíme a necháme okapat.
Mořské řasy propláchneme a necháme 10 minut nabobtnat ve vodě. Poté scedíme.
Rýži propláchneme a vaříme společně s mořskou řasou a kořením do měkka.
Na troše oleji osmažíme cibulku, přidáme červenou papriku nakrájenou na proužky a chvilinku restujeme. Přidáme koření, hrášku a sojovou omáčku. Vše zapražíme, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut.
Pokud chceme, přidáme smetanu na zjemnění, vyndáme bobkový list a nové koření a omáčku mixujeme dohladka (nebo podle představ).
Přidáme cizrnu a prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží, čerstvou a kvašenou zeleninou, semínky a klíčky.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Libeček | Bazalka | Majoránka |
Paprika uzená sladká | Paprika sladká | Nové koření celé |
Bobkový list celý | Česnek sušený plátky | Čarodějka |
Garam masala | Kurkuma |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová