Co budeme potřebovat: | |
Postup:
Celé listy mangoldu vhodíme do odstavené vařící vody a necháme 5 minut. Poté je zcedíme, odřízneme silné stonky a dáme stranou. Zbylé listy nakrájíme.
Uvaříme si celozrnné špagety.
Na troše oleje osmažíme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a nakrájené spařené listy mangoldu. Zlehka solíme a opepříme. Promícháme, přidáme silné stonky mangoldu, přikryjeme pokličkou a 5 minut podusíme.
Celozrnné těstoviny restujeme na troše olivového oleje, přidáme sojovou omáčku a promícháme. Vmícháme hotový mangoldový špenát.
Těstoviny se špenátem nandáme na talíř, posypeme strouhaným uzeným tofu, "parmezánem" a dozdobíme dušenými celými stonky mangoldu.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Pepř černý mletý | Hrubozrnná mořská sůl |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová