Co budeme potřebovat: | |
Ingredience na placky 7-8 ks:
Ingredience na míchané tofíčka:
|
Postup:
Brambory si oškrábeme a opláchneme v čisté vodě.
Natřeme je na jemném struhadle nebo je nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme v nožovém mixéru.
Do třených brambor vmícháme Hrašku a zlehka osolíme (nejlépe černou solí Kala Namak).
Pánev si rozehřejeme. Doprostřed pánve dáme 2 PL bramborové směsi a lžicí ji kroužívými pohyby roztáhneme do placky.
Jakmile nám jde placka lehce podebrat podběračkou, otočíme ji.
Pečeme dozlatova z obou stran.
Cibuli si nakrájíme nadrobno a na troše oleji restujeme dozlatova.
Přírodní a uzené tofu si rozkrojíme na půl. Jednu polovinu z každého tofu nastrouháme na hrubém struhadle a druhou polovinu na jemnějším struhadle.
Tofu přidáme k cibulce a chvíli restujeme. Přidáme kurkumu a čerstvě mletý pepř.
Zalijeme sojovou smetanou a zamícháme (smetanu můžeme přidávat dle požadované konzistence tofíček).
Vmícháme čerstvou nasekanou pažitku osolíme černou solí Kala Namak a můžeme podávat.
Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:
Kurkuma | Pepř černý mletý |
Tento recept poskytl portál: Iveta Ondruchová