Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Boršč

Vegetariánský boršč s rajčaty, brambory, řepou a zelím.

 
Co budeme potřebovat:  
  • 250g cibule
  • 500g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 750g červené řepy
  • 3 celerové řapíky
  • 750g brambor
  • 500g bílého zelí
  • 30g přepuštěného másla
  • 1 a ½ zel. vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka cukru
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 svazek petrželky (popř. sušená petržel)
  • 2 snítky kopru
  • 150g zákysu
Boršč

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata přelijeme vroucí vodou, necháme 1 minutu působit, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Celerové řapíky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na středně veliké kostky. Bílé zelí očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli podusíme na přepuštěném másle do sklovita. Přidáme zeleninu a asi 15min dusíme na mírném plameni. Přilijeme vývar, okořeníme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou a necháme dalších 30min povařit. Zelené bylinky omyjeme, nahrubo nasekáme a část z nich odložíme stranou. Zbytek vmícháme do polévky. Polévku podáváme se zákysem a posypeme zbývajícími bylinkami.

 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

petržel-sušená pepř-černý-mletý kopr hrubozrnná-mořská-sůl
Petržel sušená Pepř černý mletý Kopr
Hrubozrnná mořská sůl
 

 

Tento recept poskytl portálbezmasa.kvalitne