Postup:
- Nahrubo nastrouháme salátovou okurku, vymačkáme šťávu a okurku smícháme s bílým jogurtem.
- Přidáme čerstvý nebo sušený česnek dle chuti. Tzatziky by však neměly být příliš česnekové.
- Vmícháme špetku bílého pepře, 1 lžičku olivového oleje, 1 lžíci vinného octu, kopr + sůl.
- Ideální konzumace je až po 15ti minutách, až se jednotlivé chutě smísí a proleží.
- Poté necháme ideálně vychladit. podáváme s bílým pečivem. Nejlepší s francouzskou bagetou, nebo opečeným toastovým chlebem. Tzatziky by nemělo být tekuté, spíše lehce roztíratelné.
Přejeme příjemné pochutnání!
Na tento recept doporučujeme použít Rojikovo koření Tzatziky, které dodá Vašemu pokrmu ještě lepší chuť.