Toto tajemství znali naši předci už od dávného starověku. Nástroje na drcení koření a bylinek se postupně zdokonalovaly, až vznikl hmoždíř v současné podobě – miska se zdrsněným dnem a palička neboli tlouk.
V moderní éře hmoždíř z českých kuchyní téměř vymizel, neboť jej nahradily sofistikovanější elektrické přístroje. Avšak mnoho žen již zjistilo, že nejvíce vynikne aroma a chuť koření a bylinek namletých právě v klasickém hmoždíři, a vrátily se tedy k léty prověřené tradici.
V dnešní době lze již navíc vybírat z mnoha typů, velikostí, barev, materiálů i designu. Je však dobré vždy pamatovat na základní funkci hmoždíře, tedy mletí a drcení přírodních surovin, a proto je nejlepší zvolit hmoždíř z kamene.
Za nejvhodnější materiál, ze kterého je hmoždíř vyroben, je pak považována žula nebo mramor. Kámen neovlivní výslednou chuť namleté směsi či pesta, a kromě aromatu zachová z koření či bylinek i vylisovanou šťávu a esenciální oleje. Jedná se navíc o pevný, odolný materiál, který se neobrušuje jako umělé materiály či dřevo, a vydrží staletí pro další generace.
Klasický kamenný hmoždíř by tedy rozhodně neměl chybět v žádné kuchyni. Vyjma nesporných výhod jeho praktického využití, je to i krásný stylový doplněk Vaší kuchyně a tajná zbraň Vašeho kulinářského umění.
Vždyť nic nedokáže tolik podpořit chuť a vůni pokrmů jako čerstvě namleté koření a bylinky!
Rojikovo koření nabízí kvalitní hmoždíř na koření
Nabízíme kvalitní kamenný hmoždíř. Potrpíte-li si na čerstvě nadrceném koření, pak je určen právě pro Vás! Můžete v něm rozmělnit nejen jednodruhové koření, ale i kořenící směsi, popřípadě si namíchat svou směs na vaření.
Celková váha 3,25 kg.
Cena 580,-
Rozměry:
- průměr 16,5 cm
- výška 9,5 cm
- palička 15 cm